Конфедерация на работодателите и индустриалците в България  (КРИБ) взима мерки

...
Конфедерация на работодателите и индустриалците в България  (КРИБ) взима мерки
Коментари Харесай

КРИБ: Взели сме мерки, работникът е наш приоритет

 Конфедерация на работодателите и индустриалците в България  (КРИБ) взима ограничения в изключителната обстановка, в която се намира страната, а във фокуса на тези ограничения са служащите и чиновници. Това увери изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов в ефира на " Нова ТВ ". 

" Във фокуса на ограниченията, които сме взели, е нашият служащ и чиновник. Да се запазят работните места, да се резервира равнището на приходите, тъй че когато рецесията отмине, всичко да продължи в границите на един естествен развой, да няма сривове. Разбира се ограниченията минават и през обезпечаване на ликвидност, което касае едни финансови потоци, само че центърът е служащият ", изясни Иванов. По думите му зад тези ограничения стои целият директорски съвет на КРИБ.

" 30 души, които ръководят компании, които са систематичен риск за цялата стопанска система. Десетина от тях в случай че паднат, ще падне цялата стопанска система. Само управителният съвет подсигурява работата на 100 000 души ", разясни Иванов.  

" Да отбележа заслугата на нашия ръководител – Кирил Домусчиев, който си заряза уикенда и дружно с него звъняхме на всички тези 30 души, с цел да може всеки да си каже мнението и ние да обобщим това, което се предлага. В тежки борби и маршалите и генералите слизат от конете и се редят дружно с пехотата и отиват на пердах ", разяснява Иванов.

Той посочи, че са взети 20 ограничения, които могат да се разделят на три огромни групи. Първата е обезпечаване на ликвидност, тъй като без нея няма да има заплати.

" Обърнахме се към държавното управление целата група отговорности да бъде изместено във времето. Всичко се заплаща, ще си го платим, само че молим да бъде изместено във времето, с цел да осигурим запас за заплати ", изясни Иванов.

Що се отнася до обещанието на страната да изплаща 60% от заплатата на чиновници, с цел да не бъдат уволнявани, Иванов посочи, че този пакет към момента е единствено препоръчан, само че не и утвърден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР